
Case
Let op: aannemersaansprakelijkheid geldt ook bij de buren
28-02-2024 - Als aannemer is het belangrijk om je aansprakelijkheid…
Case
"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"
28-02-2024 - Als aannemer is het belangrijk om je aansprakelijkheid goed te regelen. Zeker omdat de schade meer kan omvatten dan dat je in eerste instantie denkt. Zo kun je bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld bij schade aan een naastgelegen woning. Het is dus goed om na te gaan of jij je aansprakelijkheid wel op orde hebt. Een recentelijke uitspraak geeft meer duidelijkheid over dit onderwerp.
In deze zaak ging het om een vrouw die een uitbouw aan haar woning heeft laten realiseren door een aannemer. Door de werkzaamheden is er schade ontstaan aan de woning van de buurvrouw. Zo zijn er onder andere scheuren en andere gebreken aan de woning tot stand gekomen. Daaropvolgend heeft een deskundige een rapport opgesteld waarin het aannemelijk is geworden dat de schade tot stand is gekomen door werkzaamheden van de aannemer. De aannemer heeft volgens de rechter niet zorgvuldig gehandeld en dit werd wel van hem verwacht.
De rechter oordeelt dan ook in dit geval dat de aannemer de schade van ruim €20.000,- moet betalen.
Zorg ervoor dat je zorgvuldig handelt bij de uitvoering van werkzaamheden. Richt je hierbij niet alleen op de plaats waar je werkt, maar kijk ook naar eventuele risico’s voor bijvoorbeeld de buren. Houd je daarnaast ook aan alle regels die gelden voor deze werkzaamheden. Zo kom je niet voor verassingen te staan die in bovenstaande zaak wel zijn gebeurd.
Heb jij jouw aansprakelijkheid al goed op orde? Wij helpen je graag! Neem contact op met een van onze juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.
Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.
Nieuwsbrief
Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.
Slimme tools en documenten
Persoonlijk advies
Voordelig tarief
Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser