
Blog
Let op! Afschaffing tijdelijke huurcontracten woonruimte
30-01-2024 - Onlangs heeft de Eerste Kamer gestemd over een…
Blog
"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"
30-01-2024 - Onlangs heeft de Eerste Kamer gestemd over een initiatiefvoorstel voor het afschaffen voor tijdelijke huurcontracten bij woonruimte. Wat dit voor jou als verhuurder betekent? Houd er rekening mee dat je mogelijk geen tijdelijke huurcontracten meer kunt aangaan met huurders!
Momenteel kun je als verhuurder een overeenkomst voor bepaalde tijd aangaan met een huurder. De huur eindigt dan op de afgesproken datum. Als het initiatiefvoorstel wordt aangenomen, worden vaste huurcontracten de norm.
Hiermee krijgen huurders meer zekerheid en hebben zij niet de zorg dat ze binnen een beperkte tijd een nieuwe woning in deze markt moeten vinden. Met de toekomstige wijzigingen worden huurders minder afhankelijk van hun verhuurder en hebben zij meer zekerheid.
Ondanks dat er in beginsel alleen overeenkomsten voor onbepaalde tijd overeengekomen mogen worden zijn er ook uitzonderingen op deze regel. Een uitzondering geldt voor:
Als deze wijziging ingaat heeft dit bepaalde gevolgen voor jou als verhuurder. Houdt er rekening mee dat je in de meeste gevallen geen huurcontract voor bepaalde tijd met de huurder mag sluiten, tenzij er een uitzondering is zoals hierboven staat geschreven.
Verder is het belangrijk om alle afspraken met jouw huurder goed schriftelijk vast te leggen, zo voorkom je onduidelijkheden en geschillen.
Hulp nodig bij het opstellen van een huurcontract of vragen hierover? Wij helpen je graag! Neem contact op met onze juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 009 11 80.
Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.
Nieuwsbrief
Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.
Slimme tools en documenten
Persoonlijk advies
Voordelig tarief
Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser