
Nieuws
Zeg ondernemer, betaal jij je oproepkrachten tijdens de lockdown wel het juiste loon?
06-01-2021 - Een oproepkracht die niet werkt, heeft recht op…
Nieuws
"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"
06-01-2021 - Een oproepkracht die niet werkt, heeft recht op loon. Tenzij de oorzaak van het niet werken voor zijn rekening komt. En toen was daar de coronacrisis. Maar voor wiens rekening komt de uitbraak van de coronacrisis?
Een oproepkracht die niet werkt, heeft recht op loon. Tenzij de oorzaak van het niet werken voor zijn rekening komt. En toen was daar de coronacrisis.
Voor wiens rekening komt de uitbraak van de coronacrisis?
Shit happens: de coronacrisis ligt niet in de risicosfeer van de werknemer. Om die reden kan een werknemer sowieso loon vorderen als hij niet werkt.
Als werkgever heb je sinds 1 januari 2020 te maken met het verplichte aanbod voor een vaste arbeidsomvang wanneer de oproepovereenkomst van een oproepkracht 12 maanden heeft geduurd (gebaseerd op de uren van de laatste 12 maanden).
Knoop het dus goed in je oren: iedere keer (!) als de oproepovereenkomst 12 maanden heeft geduurd, dien je de oproepkracht opnieuw een aanbod te doen voor een vaste arbeidsomvang.
Kijk even hieronder welk scenario op jouw situatie van toepassing is:
Scenario 1: “Ik heb het aanbod voor de vaste arbeidsomvang al gedaan en werknemer heeft dit geaccepteerd.”
Scenario 2: “Ik heb het aanbod voor de vaste arbeidsomvang nog niet gedaan.”
Scenario 3: “Ik heb het aanbod voor de vaste arbeidsomvang gedaan, maar werknemer heeft dit afgewezen”
Zorg dat je telkens (ja je leest het goed: elke keer) wanneer de oproepovereenkomst 12 maanden heeft geduurd, de werknemer een aanbod voor vaste arbeidsomvang doet. Hierdoor zorg je dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan wanneer je verplicht bent het loon door te betalen.
Heb je vragen? Gedoe met je werknemer? Wij helpen je graag! Neem contact op met Aimy voor een vrijblijvend gesprek via aimy@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.
Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.
Nieuwsbrief
Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.
Slimme tools en documenten
Persoonlijk advies
Voordelig tarief
Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser